Picasso en Braque

Ik ben vandaag op de fiets naar de Picasso tentoonstelling geweest in het Gemeentemuseum. Geweldig, al had ik wel wat meer grote werken willen zien, er waren veel etsen en tekeningen. Ik ben altijd benieuwd in hoeverre kunstenaars nu toch door elkaar beinvloed worden, zij lijken zo zelfstandig te werken, vanuit hun eigen talent.

In de tentoonstelling werd wel heel veel nadruk gelegd op de vriendschappen van picasso door zijn leven heen, met andere .
kunstenaars. Zo werd er zelfs gezegd dat zijn kubistische tijd vooral werd ingegeven door zijn vriendschap met Braque, en zodra Braque onder de wapenen werd geroepen, was het ook een beetje afgelopen met het kubisme van Picasso. Verder hing er een uitspraak van Picasso dat hij door zijn succes, alles heeft kunnen doen wat hij leuk vond. Dus hij heeft ook de ruimte gekregen om van alles uit te proberen, dus was goed te zien. Ik denk dat de basis van samenleren ook altijd ligt in eigen talent en ontwikkeling, maar dat je elkaar daarin wel kunt stimuleren.
 Zowaar mocht ik fotograferen, zonder flits, dus mooi om de camera van mijn nieuwe telefoon uit te proberen!

This entry was posted in De knowmad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*