web2.0 of social media?

Via Beth Kanter’s weblog ontdekte ik trendpedia. Via trendpedia kun je twee onderwerpen vergelijken qua aandacht op internet.

Leuke tools om mee te spelen! Nu gebruik ik al een tijdje de termen social media en web2.0 door elkaar als ik het heb over online tools die sociale interactie op internet mogelijk maken. Het voordeel van de term social media is dat er geen technische criteria voor bestaan, zodat een potlood ook onderdeel kan zijn van een social media strategie. In het geval van web2.0 kunnen technici wel steggelen over wat nu wel en niet in technische termen een web2.0 site is. (gebruik van AJAX technology etc, wie geinteresseerd is kan hier meer lezen). Social media is helaas geen net nederlands of moet je er dan sociale media van maken?

Als je deze twee termen in trendpedia invoert, wint social media het van web2.0 (58% tegen 42%). Ook lijkt social media een constanter onderwerp, terwijl praten over web2.0 een hype is geweest die nu lijkt af te vlakken. Dus lijkt social media het te winnen als meest stabiele term voor online tools die interactie tussen mensen mogelijk maken.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*