Wie is men?

Gister in de trein ging ik naar het toilet (dus nee, niet afschaffen graag, NS!). Ik kwam tegelijk aan met een jong meisje en vroeg of zij eerst wilde. Ja, zei ze, maar dit is toch niet voor vrouwen? Er staat men!. Ik legde uit dat het voor mannen en vrouwen was, maar wist ook niet hoe ik ‘men’ uit moest leggen.

Ik vond het wel grappig dat zelfs een nederlands meisje (jaar of 12, sprak accentloos) al niet meer een nederlands bordje begrijpt. Hoewel ‘men’ natuurlijk ook wel ouderwetse taal is, associeert zij het met het engelse ‘men’. Dit illustreert maar weer eens hoe makkelijk je misverstanden krijgt als je niet vanuit dezelfde taal spreekt. En dan is dezelfde taal veel subtieler dan nederlands spreken.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*