Workshop “Gebruik van web2 tools voor het stimuleren van interactie en samenwerking”

Na een maand vakantie (heerlijk lang!) weer hard aan het werk met lopende klussen- eigenlijk allemaal leuk. Waar ik erg veel zin in heb, is de workshop web2 tools volgende week voor NVO2. Ik organiseer dit samen met Sibrenne Wagenaar, Simon Koolwijk en Elmine Wijnia. De – niet erg pakkende – titel is “Gebruik van web2 tools voor het stimuleren van interactie en samenwerking”.  We bekijken een aantal web2 tools vanuit het perspectief van leren door professionals in organisaties. Wat zijn web2 tools en hoe gaan ze het leerlandschap veranderen? Ik kom er steeds meer achter dat er mensen met web2 tools bezig zijn vanuit verschillende achtergronden: de IT-sector, de media, de kunst, het onderwijs. Bij mensen die zich bezig houden met knowledge management en leerprocessen is het nog relatief onbekend.  

Web2.0 tools (denk aan Skype, wiki, blog, social bookmarking, online werkomgeving) kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verbinden van leren en werken. Deze tools zijn voor iedereen beschikbaar op het internet, zijn vaak makkelijk in het gebruik, maar zijn nog relatief onbekend. Hoe kunnen we het gebruik van web2.0 tools in organisaties stimuleren? Hoe verleiden we mensen om te gaan experimenteren?

Meer informatie en een aanmeldformulier is hier te vinden op de website van NVO2. 150 euro voor leden en 240 euro voor niet-leden van NVO2.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*