Lieve Bakker

Rian Visser , kinderboekenschrijfster gaf in onze bibliotheek een poezie workshop voor kinderen, waar ik met mijn dochter heen ben geweest. Ze maakte met een groepje oudere kinderen samen twee gedichten. Omdat zij wel duidelijk de leiding nam in het maken van bepaalde woordkeuzes was het voor mij echt een kijkje in haar dichtpraktijk. Het was erg goed te zien dat ze onverwachte wendingen opzoekt, en niet in herhaling wil treden, maar nieuwe woorden zoekt. Ook mag het wat spannend worden. Dit werd het gedicht op basis van een onderwerp, plaats en werkwoord gekozen door de kinderen.

Lieve Bakker

Wil je met mij rennen

Een rondje rond mijn bed

Ik heb al thee gezet

Zorg jij voor de taart?

Ik heb voor kussens gespaard

Is de thee soms op

Dan sla ik met het kussen op je kop

Groetjes, B.

Een leuke manier om over dichten te leren! Het doet mij er aan denken dat we in ons werk toch wel erg snel over dingen praten, terwijl je samenwerkend vaak veel meer leert over iemand’s manier van werken.

This entry was posted in Leren in netwerken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*