Web2.0 tools als gereedschap van facilitatoren van leerprocessen

In het vakblad voor opleiders in de gezondheidszorg staat een interview door Ans Grotendorst met Sibrenne Wagenaar. Ik werk veel samen met Sibrenne, oa in de training ‘faciliteren van online leerprocessen’ op 25 maart. Grappig om een interview met haar te lezen, het is bekend, maar toch worden ook dingen op een nieuwe manier verwoord. Het interview gaat oa. over het inzetten van web2.0 tools om leerprocessen te ondersteunen. Waarom zou je meer over deze tools leren als face-to-face facilitator of trainer?  Een quote uit het artikel:

“het wel helpt om de tools te kennen, zodat je ze weloverwogen kunt inzetten. Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als voor werkvormen: je past geen werkvorm toe om de werkvorm, maar om een leerproces te ontlokken of te ondersteunen. Het is echter wel handig om een scala aan werkvormen te kennen, dat brengt je op ideeën. Je kunt ze dan ook gerichter toepassen. Zo werkt het ook bij de web 2.0 tools.”

Als je het hele artikel wilt lezen kun je het hier downloaden.

This entry was posted in Leren in netwerken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*