Leer online fietsen!

“als je niet kunt fietsen, is lopen altijd sneller”.

Onder dit motto organiseer ik met 3 andere freelance adviseurs workshops webwerken. In de workshops willen we andere professionals laten zien hoe wij gebruik maken van sociale media in onze eigen praktijk als adviseur en facilitator van leerprocessen. Er is een wereld te winnen wat mij betreft in online (informeel) leren door het gebruik van sociale media (zoals weblogs, wikis en social bookmarking; maar ook twitter is er bij gekomen!)

Het zijn geen schokkende dingen die je zelf niet zou kunnen uitvinden. Echter, veel mensen van mijn leeftijd (kuch, kuch) weten niet waar te beginnen en wat er allemaal is. Ze leren niet over nieuwe tools door collega’s. “volgens mij kan het allemaal best handiger” hoor ik vaak. Ze kunnen dus eigenlijk niet fietsen en blijven lopen omdat hun collega’s ook lopen.

Ik heb zelf het meeste geleerd door het contact met buitenlanders die al heel lang ‘online leven’. Ik vind het super om in onze workshops mensen in te wijden in sociale media. Behalve handig worden in het vinden van experts en informatie, wordt je nl. ook gestimuleerd om creatieve oplossingen te vinden en te reflecteren op je eigen professie. Niet dat iedereen in alles mee moet doen, maar als je het niet kent, kun je het ook niet op het juiste moment inzetten.

Dit jaar hebben we nog 5 workshops:

Introductie Webwerken: 29 mei en 15 oktober

Crash Course Webwerken: 8 september ‘s avonds

Online faciliteren: 9-16 juni en 29 oktober – 5 november

Alle workshops worden in Utrecht georganiseerd. Je kunt meer informatie vinden op onze wiki. Of hier onze folder-webwerken downloaden. Natuurlijk kun je me ook een mailtje sturen op info@joitskehulsebosch.nl.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*