Wat kunnen we organiseren over sociale media en leren?

Ik kijk soms met bewondering naar blogs die heel veel commentaar hebben. Ik weet ook van mijzelf dat ik bloggen gebruik om mijn gedachten te ordenen en dan vooral ‘affe’ posts te schrijven.. Niet heel uitnodigend. Dus laat ik nu eens proberen te delen waar ik deze week over nadenk en jullie uit te nodigen om mee te denken.

Met een groep van 4 freelancers hebben we vorig jaar een aantal trainingen rondom sociale media aangeboden, zie ook ons weblog. Eerst webwerken, een basis training van een dag waarin mensen kennis maakten met een aantal nieuwe tools, zoals RSS (igoogle), social networks (ning), wikis (wikispaces). In de middag gingen ze dan brainstormen hoe ze het in hun dagelijks leven in kunnen zetten. Een maand erna vroegen we dan hoe het ging. Een aantal had wel wat nieuwe tools gebruikt, een aantal was er nog steeds niet aan toegekomen. Daarna hebben we twee keer de cursus online faciliteren gedraaid, een week online, en een dag samen komen. De laatste workshop was online professionaliseren, die hebben we als NVO2 workshop georganiseerd en liep goed. Het voordeel was dat mensen langzamerhand al wat meer tools kennen en we ons konden richten op je eigen individuele (maar professionele) gebruik van sociale media. Het lastige met de workshops is dat je ze niet altijd vol krijgt. We zijn allemaal niet van die marketing sterren en het lokt ons ook niet om veel tijd te investeren in het marketen. Zo kregen we het druk met andere opdrachten en hebben al een tijdje niets georganiseerd. (op 19 mei is er wel onze workshop met IAF- wat kun je met sociale media als facilitator?

Maar het kriebelt wel om weer iets te gaan organiseren over sociale media voor professionals die zich bezig houden met het faciliteren van leren. Aan de andere kant zijn er al zoveel algemene workshops over sociale media. Nu vragen we ons af waar behoefte aan is. Waar kunnen we unieke waarde toevoegen aan het pakket aan trainingen wat er al is? Is dat met een nieuwe vorm, webinars, langere leergang, aan kortere sessies, aan maatwerk? En wat zijn aansprekende onderwerpen? Ik heb soms het gevoel dat het woord leren te vage associaties oproept… Welke termen spreken meer aan?

This entry was posted in Sociale technologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*