Bellen? Ben je boven de 40 ofzo?

Hier een stukje uit de uitzending van Pauw vorige week (29 oktober). Het onderwerp is niet grappig want het ging over aanranding na dating. Anke Laterveer vertelt hoe ze wist dat haar date over zijn leeftijd loog: hij wilde BELLEN! :). Bekijk het fragment hieronder. Het fragment is wel grappig.

Ik vind dit een mooie illustratie van het de verschillen tussen generaties. Als iemand belt weet je dat hij boven de 40 is :). In organisaties werken verschillende generaties samen. Hoe zorg je dat deze verschillen niet leiden tot communicatieproblemen? Ik denk dat je nieuwsgierig moet blijven naar nieuwe media en hoe anderen het gebruiken. Natuurlijk zijn er ook grote verschillen tussen mensen uit een zelfde generatie maar toch.. Ik bel ook nog wel eens.

Hoe staat het met pubers? All the social ladies uit de US verzorgen podcasts. Deze week ging de podcast over 2 meiden van 12 en 14. Hoewel het amerikaanse pubers zijn herken ik het wel. Ze delen vooral leuke dingen met hun vrienden, voor trieste gebeurtenissen gebruiken ze toch één op één contact. Als ze moesten kiezen voor 1 tool dan zou het toch Snapchat zijn. Omdat je daar spontaan kunt delen zonder na te denken over hoe je erop staat en wie het allemaal zouden kunnen zien. Eigenlijk een behoefte aan meer intimiteit en ruimte om jezelf te kunnen zijn.

This entry was posted in Veranderkunde and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*