Workshops

“Als je niet kunt fietsen, is lopen altijd sneller”

Workshops sociale media voor trainers, docenten, opleiders en veranderkundigen

Vanuit het maatschap En nu online werk ik met Sibrenne Wagenaar samen en verzorgen we een leergang ‘leren en veranderen met sociale media’. De basis van de leergang is ons boek En nu online, wat in tweede druk is verschenen in 2013. Verder hebben we een aanbod aan workshops en webinars met internationale experts. Via de website kun je je aanmelden. Hou je van praktische tips? Volg dan @en_nu_online op Twitter voor een dagelijkse tip.

Maatwerk workshops voor bedrijven, organisaties en netwerken

DSC05197Ik verzorg ook maatwerktrajecten. Bijvoorbeeld voor ETC, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VNG, Ipse De Bruggen, van Hall Larenstein, Trends voor trainers en vele anderen. We breiden continue ons gereedschap uit. Mijn presentaties zijn te vinden op Slideshare en op Prezi.

Een aantal mogelijkheden:

 • Introductie sessies Een sessie van 1,5 tot 3 uur waarbij deelnemers snel door de trends en mogelijkheden heen genomen worden, 1 of 2 nieuwe tools verkennen en nadenken over een toepassing. Deze sessie biedt kennismaking en inspiratie. Mensen die al wat aan het experimenteren waren met sociale media, krijgen een extra zetje hier mee door te gaan.
 • Webinars Het is ook mogelijk is een webinar van 1,5 of 2 uur online een gerichte introductie of instructie te organiseren.
 • Eendaagse workshop In een eendaagse workshop leren deelnemers over vormen van leren met sociale media en er is ruimte om zelf te experimenteren met (nieuwe) sociale media tools. In de middag werken deelnemers aan een eigen praktijktoepassing. Aan het einde van de dag kijken we af er interesse in in 40-dagen coaching om het nieuwe tool gebruik in de dagelijkse routines in te passen.
 • Drie- of vierweekse training met online component Ervaring leert dat het daadwerkelijk integreren van het gebruik van social media in je werk vraagt om tijd en aandacht: ontdekken wat wel en niet toevoegt, ontwikkelen van nieuwe werkpatronen, opbouwen van een online netwerk van waarde.  Een langer traject heeft daarbij meer effect op het succesvol gebruiken van sociale media. Deelnemers ontwikkelen een eigen strategie ontwikkelen en ervaren de impact van social networks is op het werk. Deelnemers wisselen uit in een online platform, krijgen gerichte just-in-time ondersteuning van de trainers.
 • Team of organisatietraject Als je als organisatie systematisch social media wil gaan inzetten voor het faciliteren van online leren (intern of in klanttrajecten) kunnen we een traject ontwerpen waarbij on-the-job coaching een belangrijke rol speelt (variërend in lengte van 3 maanden tot 1 jaar) Met de betrokkene(n) gaan we samen experimenten ontwerpen, uitvoeren en evalueren.

Interesse in een workshop op maat? Stuur een mailtje naar info@joitskehulsebosch.nl of bel op 06-44730093.

3 Responses to Workshops

 1. Frank says:

  Hoi joi, leuk je site. Groet, Frank

 2. Hoi, Joitske,

  Mijn complimenten voor deze site! Leuk, interessant en ook nog mooi! Hartelijke groet. Hannelore

 3. Duidelijk artikel! Ben vooral benieuwd naar je ervaringen met Webinars. Dat is toch vernieuwend. Dit is zeker een goed idee! Ook benieuwd of dat dat het nieuwe coaching gaat worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*