Werk

Ik werk als zelfstandig consultant. Neem contact op als je geïnteresseerd bent in een vrijblijvend verkennend gesprek.

Ik werk vanuit Ennuonline.  Met Sibrenne Wagenaar en een netwerk van anderen werken we samen in ennuonline – Alles over leren met sociale technologie. Voorbeelden van opdrachten waar je mij zeker voor kunt (wakker) bellen zijn: (zie ook de etalage voor voorbeelden):

  1. Ondersteuning bij de startfase en/of de implementatie van een netwerk of community, zoals een verkennend onderzoek of faciliteren van een ontwerpsessie (klik hier voor een voorbeeld). Dit kan advies zijn over de inzet van online tools, het coachen van de coordinatoren, of een social network analyse. Een voorbeeld is het Forest Landscape Restoration Network
  2. Het uitvoeren van evaluaties en onderzoeken van communities, netwerken of kennisprojecten, zoals de evaluatie van het KIC project van Oxfam Novib.
  3. Maatwerk workshops en trainingen (al dan niet met online component) over het gebruik van sociale media (zie ook workshops) binnen een organisatie als kennisinstrument of als trainer/ facilitator/ docent. Ook binnen het onderwijs (zie voorbeeld workshop Varendonck college).
  4. Een verander/leertraject binnen een organisatie waarbij het bevorderen van sociaal en informeel leren of zelfgestuurd leren door het gebruik van sociale media centraal staat.

Trainingen en workshops over leren met nieuwe media via open inschrijving met Ennuonline. In een samenwerkingsverband met Sibrenne Wagenaar organiseer ik een leergang ‘Leren en veranderen met nieuwe media‘. Behalve de leergang organiseren we ook korte workshops, inspiratiesessies en webinars met internationale experts. Voor meer informatie zie ennuonline of meld je aan voor de nieuwsbrief met tips en tools over leren en samenwerken met nieuwe media.

Adviestrajecten op maat. Ik help organisaties en teams met vragen rondom het faciliteren van (online) leren en uitwisselen. Ik geloof daarbij sterk in zelfsturend leren en leren vanuit de praktijk – en werk daardoor veel met netwerken en communities. Maar mijn passie ligt ook bij de mogelijkheden van nieuwe media! Ik heb de kracht van een community of practice ervaren tijdens mijn werk als professional voor SNV, de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie, in Mali, Ethiopië en Ghana. Daarna ben ik zelf communities gaan faciliteren en hierover gaan adviseren. Professioneel blijf ik bij door actief te zijn bij CPsquare, de online community over communities of practice. Sociale media hebben de mogelijkheden verandert om samen te werken en samen te leren – grenzen zijn weg – je kunt zomaar professionals uit allerlei andere disciplines gaan volgen op Twitter bijvoorbeeld!