Web2.0 voor draagvlakversterking: een kaartspel

Donderdag 4 december is er een dag over web2.0 in het kader van de Context Masterclass. Deze Masterclass is voor professionals die zich binnen ontwikkelingssamenwerking bezig houden met draagvlakversterking. Toevallig zat ik gisteren met een groep mensen die niet wisten dat ik in deze sector werk (onder andere) en zij hadden het er over dat er toch echt teveel geld naar ontwikkelingssamenwerking ging en dat het toch niets oplevert. Dus genoeg werk aan de winkel voor deze draagvlakversterkers!

Ik ga helpen bij het werkatelier van deze groep. Om ervaringen en mogelijkheden van web2.0 uit te wisselen heb ik op basis van hun vragen (en geinspireerd door het social media spel) een kaartspel ontwikkeld met 8 discussiekaarten en 8 inspiratiekaarten. Hierbij de kaarten zoals we ze donderdag gaan gebruiken.  Het viel me tijdens het analyseren van de vragen van de deelnemers op dat mensen in eerste instantie denken aan het bouwen van hun eigen social network. Toch zijn er nog heel veel andere (goedkopere) mogelijkheden zoals het gebruik maken van online social networks die al bestaan…

Kaarten Web2.0 Spel

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Web2.0 voor draagvlakversterking: een kaartspel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*