Ik doe mee met de 10 tools challenge 2013 van Jane Hart

In workshops en training sessies over leren en ontwikkelen met sociale media klagen mensen regelmatig dat ze door alle tools door de bomen het bos niet meer zien. Ik antwoord dan dat je continue wel wat tijd zult moeten steken in het leren van nieuwe tools. Ze zijn gebruikersvriendelijk, maar dat wil niet zetten dat het helemaal geen tijd vraagt… Experimenteer bv. eens met Google plus in vergelijking met Twitter of ga door je Twitter lijst om eens te kijken wie er mis of erbij zou moeten.

Als ik dit mezelf hoor zeggen sta ik er 100% achter maar voel me ook altijd een beetje schuldig omdat ik denk aan mijn boekje thuis waarin in altijd leuke nieuwe tools opschrijf om uit te proberen. In de praktijk komt dit er nooit van!

Dus toen ik las over de 10 tools challenge 2013 of Jane Hart besloot ik meteen om mee te doen als mijn stok achter de deur in 2013. Een sneak preview van een aantal tools op mijn lijstje:

  • Idonethis
  • ifttt.com
  • shakespeak
  • thinglinq
  • infographic (make one)
  • Google search videos

Nog leuke suggesties?

Ik ga het meteen in mijn agenda zetten en de vrijdagen hiervoor reserveren. En bij interessante tools zal ik er meteen een En nu Online tool handout bij maken.

This entry was posted in Sociale technologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*