Vakantie tips

louka in ethiopie(deze blog staat ook op onze website ennuonline)

De vakantietijd komt eraan, ik ga met het hele gezin naar Ethiopië waar we ook gewoond hebben dus heel spannend. Op de foto mijn dochter met de buurtjes die we ook nu gaan opzoeken. Wifi schijnt niet overal heel goed te zijn in Ethiopië maar toch hoop ik dat we af en toe online kunnen. Ik vind het zelf wel lekker bij te blijven met mijn mail zodat ik na de vakantie niet schrik. Ga jij in je vakantie online of juist een aantal weken offline? Ik sprak laatst iemand die verslaafd is aan sociale media maar in de vakantietijd bewust niet online gaat. Hier een aantal suggesties hoe je #ennuonline slim kunt gebruiken om goed vakantie te vieren.

Voor je vakantie

 • Maak gebruik van de online communities waar reizigers ervaringen delen om je voor te bereiden. Zoek op Fora tips over je vakantiebestemming. Zo is er bv. waarbenjij.nu waar veel reizigers bloggen. Zoals dit verhaal over Lalibela waardoor ik weer even besef dat in Ethiopië veel mensen achter je aan gaan lopen…Lonelyplanet is ook een goede start, waar je ook fora hebt per land, de country forums.
 • Zoek en boek online.  Tripadvisor en Airbnb ken en gebruik je waarschijnlijk al. Via Airbnb kun je alternatieven vinden voor een hotel zoals een heel huis huren. Hier kun je via de reviews van andere mensen voorkomen dat je op een vervelende plek terecht komt.
 • Wil je nog even een taal bijspijkeren? Gebruik een site als duolingo.
 • Gebruik ook apps om je voor te bereiden. Zo kun je met de world customs en culture app over gewoonten leren (ik kon hem zelf niet vinden, alleen in de US store?) of met de compare cultures app kun je twee landen vergelijken.
 • Hulp bij het inpakken? http://www.inpaklijst.nl/ of http://www.mijnvakantiechecklist.nl

Tijdens je vakantie

 • Heb je je pinpas laten liggen in de automaat (mij overkomen toen de automaat het geld gaf voor de pinpas, wat in nederland andersom is)? Of paspoort kwijt? Je kunt kopieën meenemen maar helemaal handig is je belangrijke documenten scannen en op Evernote bewaren. Zo kun je er altijd bij mits je wifi hebt.
 • Wil je lekker offline blijven? Het is ook een idee om als bedrijf of professional geen stilte te laten vallen door Tweets of Blogposts in te plannen. Je kunt een gouwe ouwe plaatsen, vooruit bloggen. Of vraag een gastblogger op je blog.
 • Wil je wel graag delen, dan kun je bv. een reisblog schrijven voor de thuisblijvers. Maak een blog aan op wordpress.com, blogger.com of op waarbenjij.nu
 • Gebruik apps als everplaces om leuke plekken te vinden. Al staat Ethiopië daar nog niet op.
 • Stuffyourrucksack als je in contact wilt komen met lokale charities.

Na de vakantie

 • Heb je last van after blues? Hier nog wat tips om het vakantie gevoel vast te houden, door bv. reisblogs te lezen of alvast je volgende vakantie te plannen!
 • Hou je niet zoals ik je inbox bij op vakantie? Dan hier tips hoe je na je vakantie weer door je mailberg heen komt zonder meteen weer op vakantie te willen… Overigens meld ik me altijd af voor alle LinkedIn groepen voor de vakantie.

Jij nog handige tips/ aanvullingen? Deel ze hieronder!

This entry was posted in Sociale technologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*