Een week lang online: hoe doe je dat?

Ik heb een hele week lang een uitwisseling van een alliantie uit 13 landen online gefaciliteerd. Van Guatemala tot Indonesië. Ja dat is super leuk! Het leukste vond ik dat ik een aantal mensen voor mijn gevoel aan het einde van de week wel heb leren kennen. Natuurlijk kwam de online week voort uit de corona crisis en hadden we meer lol kunnen hebben allemaal samen in Nederland. Van de andere kant, zouden er in Nederland maar 20 mensen samen zijn gekomen en hebben we nu wel 40-45 mensen bij onze uitwisselingen kunnen betrekken. Of eigenlijk nog meer maar een vaste groep van 35 Engelstaligen en ongeveer 7 Spaanstaligen. In onderstaande video met de titel ‘een week opgesloten in een kamer’ deel ik mijn ervaringen.

Een week opgesloten in een kamer is natuurlijk wat gechargeerd. Ik had juist zoveel mogelijk mijn agenda verder helemaal leeg gehouden, waardoor het niet voelde als een extreem drukke week, de week ervoor overigens wel. Ik ben tussendoor regelmatig even naar buiten gegaan.

Het is natuurlijk fijn zoiets als team te doen. Ik had een groepje van 3 collega’s uit de alliantie waar ik mee samen werkte. Daarmee had ik een Whatsapp groep, die we vooral gebruikten om even kort af te stemmen wie wat doet. We startten elke dag om 9 uur met een terugblik en een vooruit blik. Als kers op de taart konden we de week met de 15 Nederlandse deelnemers wel afsluiten met een borrel. Hieronder de wordcloud als evaluatie door de deelnemers. Ik was gelukkig niet de enige die enthousiast was over de week!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*