Nieuw boek: Blended leren ontwerpen

Het nieuwe boek Blended leren ontwerpen van Sibrenne Wagenaar en mij is uit! Het was leuk om het te schrijven, een creatief proces en fijn om alle kennis uit onze leergang ontwerpen en faciliteren van blended leren nu eens helder op een rijtje te zetten. We krijgen veel complimenten over de praktische toepasbaarheid en de vele tips die erin staan. Ook nog wel grappig: de twee schrijfdagen zouden we samen in Utrecht werken, echter ivm verkoudheid van Sibrenne ging dat niet door. We zijn toen online gaan schrijven: starten met Skype, een outline in Jamboard gemaakt, schrijven in Google documenten. Tussendoor stelde we elkaar vragen of deelden nieuwe ideeën via de Skype chat. Dit werkte eigenlijk zo goed dat we het zijn blijven doen.

De beschrijving van het boek is: “Online leren hoeft helemaal geen slap aftreksel te zijn van een serie bijeenkomsten in een zaaltje. Sterker nog: een doordachte blend van online en offline leren, van groepswerk en individueel werk, van leren op je eigen tijd en leren met anderen tegelijk, is veel effectiever dan de traditionele opzet. Voeg daar nog de voordelen van meer flexibiliteit in tijd en plaats en meer autonomie voor de lerende aan toe, en je begrijpt waarom blended leren niet meer weg te denken is uit het ontwikkellandschap van vandaag.”

We zijn twee keer geïnterviewd voor een podcast dus als je het leuk vindt om te luisteren naar ons verhaal over het boek kan dat:

  1. In een reeks over ‘De kunst van online trainen‘, gemaakt door Peter Steenkamer, en met Ria van Dinteren en Karin de Galan vind je een podcast van ons. Die kun je hier beluisteren
  2. En we zitten in het FCE stamcafe van Pieterjan van Wijngaarden. Die podcast vind je hier. 

Om het boek te lanceren zijn we een bezorg en coach actie gestart en hebben het boek bij drie mensen zelf thuis bezorgd. Dat was heel feestelijk met een hartelijke ontvangst bij Paula, Marcel en Suzanne.

Wil je het boek bestellen dat kan via deze link. Wil je zelf eens een boek schrijven? Ik kwam vanochtend wel een een goede uitleg tegen op Frankwatching. Of vraag het aan ons :).

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*