Leergang

 

Met Ennuonline organiseer ik de leergang “Leren en veranderen met nieuwe media”. In 2015 start de zesde leergang.

Leer hoe je nieuwe media kunt inzetten voor leren en veranderen

Ben je overtuigd van de kracht van nieuwe media voor leren maar zie je door de bomen het bos niet meer en zoek je begeleiding om het toe te gaan passen? Je kunt daar nu wat aan doen! Op 2 februari 2015 start de 6de editie van de leergang Leren en Veranderen met nieuwe media. Download de brochure leergang 2015

Aanmelden kan tot 23 januari 2015.  Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om te overleggen wat de leergang jou kan opleveren. Wil je eerst meer weten? Bel of mail Sibrenne Wagenaar: 06 23 69 29 42, of wagenaar@link2learn.eu. Of meld je aan voor de online SNEAK preview op vrijdag 5 september 2014 van 10.00-11.00.

 

Is het iets voor jou?

De leergang is vooral interessant voor procesbegeleiders, trainers, interne opleiders, projectleiders en externe organisatieadviseurs, het is een mix van mensen uit organisaties en zelfstandig professionals. De leergang is voor iedereen die:

  • bezig is met vraagstukken rond leren en veranderen
  • stevig in zijn/haar vak staat
  • inziet dat nieuwe media toegevoegde waarde hebben
  • op zoek is naar creatieve leerinterventies en nieuwe mogelijkheden
  • die nieuwe wegen wil verkennen en inslaan en een visie wil ontwikkelen

Wij stemmen de leergang af op je persoonlijke werksituatie. Je leert effectieve interventies te ontwerpen met nieuwe media. En die voer je ook uit. Je ontwikkelt ook een eigen persoonlijke visie op de rol en mogelijkheden van nieuwe media voor jouw praktijk.

 

Deelnemers over de leergang

“Er is een wereld van tools en hoe ik die goed kan inzetten voor me open gegaan.”

“Leren en veranderen is mensenwerk, goed dat dit duidelijk aan de orde komt.”

“Wat je leert pas je gelijk toe in je eigen werk, leuk!”

“Ik heb handvatten gekregen om informeel leren op de werkplek te realiseren.”

“Ik heb vooral geleerd hoe je communities stimuleert om kennis te delen.”

“De professionele begeleiders zijn er altijd als je ze nodig hebt… of eerder!”

Lees hier het verhaal van Luciano D’agnolo Vallan, oud-deelnemer van de leergang, de ervaringen van Henriëtte van Amerongen, of lees wat Marguerithe de Man uit de leergang heeft opstoken.

 

Centrale thema’s en bouwstenen

Het programma is ingedeeld in vier blokken met de volgende thema’s:

  1. Sociale media voor de individuele professional
  2. Nieuwe media bij formeel leren
  3. Sociaal leren
  4. Virtuele teams en organisatie2.0

De leergang heeft verschillende bouwstenen:

  • Online weken: er zijn vier online blokken van 2 weken.
  • Face-to-face bijeenkomsten: Vier face-to-face bijeenkomsten in Utrecht
  • Webinar, online bijeenkomsten met gastsprekers, ter inspiratie.
  • Aan de slag: de leergang biedt veel ruimte om zelf online te faciliteren en tools te verkennen.

 

Maak kennis met de begeleiders

Je krijgt intensieve begeleiding van Joitske Hulsebosch @joitske en Sibrenne Wagenaar @sibrenne. Zij helpen je nieuwe media te leren kennen en beoordelen en je eigen visie te ontwikkelen. Joitske en Sibrenne zijn de ontwikkelaars van de leergang. Zij schreven En nu online, Snel en slim online in 40 dagen en Bouw je online reputatie in 40 dagen. Ze zijn veel gevraagde sprekers en ervaren trainers in alle vormen van online faciliteren en het begeleiden van communities.

 

Concrete resultaten via het werk aan een casus

De leergang levert je minimaal één concreet project op, voor jezelf of voor de  organisatie waar je werkt. Aan het einde van de leergang leg je een proeve van bekwaamheid af. Daarmee laat je zien dat je zelfstandig passende interventies, gericht op leren en veranderen met sociale media, kunt ontwerpen en uitvoeren.

 

Tijdsbesteding ongeveer 15 dagen

Je zult in de praktijk 15 dagen tijd kwijt zijn, bijna 2 dagen per maand. In 8 maanden besteed je echter slechts 4 dagen aan bijeenkomsten, 4 dagen aan online blokken met opdrachten en uitwisseling, 6 dagen aan het werken aan een casus of project en daadwerkelijk online faciliteren en je volgt 4 webinars van anderhalf uur.

 

Data en plaats voor de leergang 2015

In 2015 start de zesde, vernieuwde leergang. We starten online op 2 februari en ronden af op 19 november.  De 4 bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 17 februari, vrijdag 1 mei, donderdag 10 september en donderdag 19 november op Maliebaan 45 in Utrecht, een prettige plek waar we in een ontspannen sfeer goed kunnen samenwerken.

Planning leergang 2015

 

Kosten

Voor deelname investeer je € 2995,00 ex. BTW. Elke tweede en derde deelnemer uit dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Alle deelnemers krijgen het boek En nu online als nuttig extraatje.

 

Aanmelden

Meer informatie of aanmelden voor deze leergang? Vul het aanmeldformulier voor de leergang in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Of neem contact op met Sibrenne Wagenaar, e-mail wagenaar@link2learn.eu, telefoon 06 23692942.  Of doe mee aan de SNEAK PREVIEW. Klik hier om de smaak te pakken te krijgen door GRATIS deel te nemen aan een online sneak preview vrijdag 5 september 2014 van 10-11.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*