Boek Blended leren ontwerpen

Samenvatting

Online leren hoeft helemaal geen slap aftreksel te zijn van een serie bijeenkomsten in een zaaltje. Sterker nog: een doordachte blend van online en offline leren, van groepswerk en individueel werk, van leren op je eigen tijd en leren met anderen tegelijk, is veel effectiever dan de traditionele opzet. Voeg daar nog de voordelen van meer flexibiliteit in tijd en plaats en meer autonomie voor de lerende aan toe, en je begrijpt waarom blended leren niet meer weg te denken is uit het ontwikkellandschap van vandaag.

Maar hoe ontwerp je zo’n sterk en innovatief leertraject? Want er is wel veel meer te kiezen dan vroeger. Wie betrek je bij je ontwerp? Welke cruciale keuzes maak je voor de vorm? Hoe kies je de beste tools uit? En waar moet je op letten bij het faciliteren?

In Blended leren ontwerpen geven we je een state-of-the-art overzicht van het vakgebied en krijg je volop handvatten, modellen en tips. Geven we je dé oplossing, dé blauwdruk of dé tool voor blended leren? Nee, daar geloven we niet in. Jij, als HRD’er, ontwikkelaar of trainer kunt met hulp van dit boek je eigen leerpad kiezen en doorlopen. Of je nou op zoek bent naar de juiste blended oplossing voor een traject in jouw organisatie of naar de snelste manier om een superstrakke innovatieve sessie neer te zetten: dit boek is een handige gids.


Review

Goed boek, gelijk voor alle collega’s gekocht

J. Rook | 26 augustus 2021

  • Inspirerend
  • Praktisch toepasbaar

Ik heb het boek verslonden. Het leest heel prettig door de vele voorbeelden. En er staan heel veel tools in die ik nog niet kende en zeker ga uitproberen. Veel tips in de kantlijn voor meer informatie. Normaal wisselen we de boeken met collega’s uit. Maar in dit geval wil ik hem niet uitlenen! Het is namelijk ook een inspirerend naslagwerk als je midden in een ontwikkeltraject vastloopt. Dus hebben we besloten het boek voor alle collega’s te bestellen. Het hoort gewoon op je bureau te liggen als L&D-er.