Presenteren met Powerpoint

Erwin Blom deelt een presentatie voor groep 8 op de basisschool: Presenteren voor beginners. Hij is te leuk om niet opnieuw te laten zien. Ik zie steeds meer aantrekkelijke powerpoint presentaties met fotos in plaats van bullet points. Ik zal bij mijn volgende presentatie dat ook eens proberen en er meer creativiteit insteken. Maar het kost wel wat meer tijd, en ik merk dat ik zelf de bulletpoints vaak als ondersteuning voor mijzelf voor het verhaal gebruik. Wordt het toch weer een briefje erbij.

Wat Erwin Blom ook doet is het tegenovergestelde gebruiken (een slechte presentatie). Is ook altijd een goede om te gebruiken om mensen over iets te laten nadenken. (het slechtste netwerk waar niemand wat van leert..).

De presentatie staat op slideshare, een gratis service waar je powerpoint presentaties op kunt zetten. Hoewel ik eerst dacht dat presentaties zonder uitleg geen zin hadden, zijn er genoeg presentaties te vinden die je zonder uitleg kunt volgen. En je kunt ook presentaties (her-) gebruiken, al voelt dat soms als plagiaat…Het leuke van slideshare is dat je via een code, de presentatie heel makkelijk in je weblog of website kunt zetten.

This entry was posted in Sociale technologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*