Kustvaartforum

Op zoek naar informatie voor een groep studenten die zich bezig houden met een systeem analyse van de binnenvaart kwam ik een erg mooi forum tegen: het kustvaart forum. Sub forums zijn het binnenvaart forum, sleep en duwvaart forum en het visserijforum. Mijn eerste instinctieve verwachting was om daar uitwisselingen te zien over de problemen in de binnenvaart en hoe dit creatief opgelost wordt door schippers. Niets is minder waar, er worden vooral mooie fotos gedeeld van schepen die men onderweg tegen komt (zoals deze Bilgeboot geschoten door scheepsspotter); maar ook verhalen over vroeger en leuke raadsel als welke haven is dit? Geheel geen animo om problemen op te gaan lossen :). Maar ik kan me voorstellen dat het als schipper een super forum is om contact te hebben met andere schippers. Hier staan mooie verhalen hoe schippers bv. scheepsjongens voor de gek houden door ze wijs te maken dat het anker met drinkwater schoon moet worden gemaakt tegen de roest.

Erg mooi voorbeeld van de specifieke taal, interesses en ‘oorlogsverhalen’ van een beroepsgroep. Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als ik dit zou zijn gaan ‘faciliteren’. Waarschijnlijk zou ik helemaal op een verkeerde golflengte hebben gezeten. Ik ben ook benieuwd hoe dit gemodereerd wordt. In ieder geval geweldig dat het een publiek forum is, kunnen wij ook meegenieten!

This entry was posted in Leren in netwerken and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kustvaartforum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*