Accidentisme: portret op de kop

Ik ben een grote fan van Kamagurka en dus blij met zijn videootjes. Zoals deze. Kamagurka heeft een nieuwe stroming van het portretschilderen uitgevonden: het accidentisme. Tot het accidentisme schilderde de schilder iemand en zei iedereen

 • ja.. dat is ‘m!.
 • In het accidentisme wordt het omgedraaid: Kamagurka schildert iemand waarvan hij niet weet wie het is. Mensen kunnen foto’s sturen als zij zichzelf herkennen, zie hier een aantal foto’s op de site van het NRC. Zo bleek dat hij zomaar Sanne ‘t Hooft geschilderd had! Hieronder kun je de video van Kamagurka zien.

  Een geweldige omdraaiing, en heel creatief verzonnen. Ik krijg er zin van om omdraaiingen vaker in te zetten. Ik gebruik omdraaiingen wel eens om creatiever denken te stimuleren bv. in plaats van nadenken over een community of practice, nadenken over de slechtste community of practice die je zou kunnen bedenken.

  Misschien ook leuk om als adviseur een heel algemene case te beschrijven, en deelnemers hun verhaal te laten beschrijven zodat je kunt zien welke case er het meeste aan voldoet? Dit zou ook goed online kunnen gebeuren.

   

  This entry was posted in De knowmad and tagged . Bookmark the permalink.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  *