Samenwerken in een netwerk

Elmine Wijnia, Simon Koolwijk, Sibrenne Wagenaar en ikzelf werken al meer dan een jaar samen. We zijn allemaal freelancers en bieden samen workshops webwerken en online faciliteren aan. Sibrenne en Simon kende ik al van mijn werk bij IICD. Elmine heb ik online leren kennen door haar weblog. Ik heb toen voorgesteld elkaar eens te ontmoeten en zo is de samenwerking gegroeid.

Soms vragen mensen of ik als ZZP-er (Zelfstandige Zonder Personeel) geen collega’s mis. Dat had ik zelf ook wel verwacht, maar dat ik mis collega’s niet. Dat komt denk ik omdat ik best veel samenwerk met anderen, maar ook omdat ik het wel lekker vind om door te stomen.Terwijl ik thuis hard door werk achter mijn laptopje voel ik me wel in contact met anderen via skype of google instant message, telefoon of twitter.

Elmine heeft nu een superleuk filmpje gemaakt over onze samenwerking: ‘ge-netwerked samenwerken‘. Het duurt iets meer dan 2 minuten en is hieronder te zien. Het is wel een mooi voorbeeld van een goede samenwerking zonder dat je elkaar vaak ziet. We hebben elkaar in september een keer gezien en gaan 17 december samen eten. Tussendoor werken we online samen en hier gaat het filmpje van Elmine over.

Ik vind het samenwerken in een netwerk wel een mooie vorm vergeleken met organisaties waar voor mijn gevoel vaak veel energie gaat zitten in organisatiepolitiek en elkaar tegenwerken (meestal onbewust maar toch…)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Samenwerken in een netwerk

  1. albert says:

    leuk filmpie!

  2. Sinds kort maken we in m’n bedrijf gebruik van Skype for Business, en ik zou niet meer zonder kunnen. De communicatie met m’n medewerkers en klanten verloopt een stuk efficiënter. Ik kan het iedereen aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*