Kennisondernemerschap op Twitter: op naar 1000 twitter ‘followers’

Hoewel het bij succes op Twitter niet gaat om het aantal volgers maar om het aantal retweets en mentions.. is het toch leuk om te weten hoe Hans Bodde aan 1000 volgers in minder dan een jaar tijd is gekomen. En niet via een truukje als de @terugvolgers (hiermee kun je nl. ook snel veel volgers krijgen, maar dat is dan niet een netwerk waar je ook iets mee hebt!).

Hans nodigde me uit tot een wedstrijdje tot de 1000 volgers.. wat hij makkelijk won. Hierna besloten we tot een tweetup in Leiden. Ik ga proberen hier wat vaker tijd voor te maken- het ontmoeten van nieuwe professionals die je op twitter ontmoet – zo leer je wat beter het verhaal achter de tweets kennen. Het verhaal van Hans klopte gelukkig met de wetenschappelijke inzichten: hij besloot zich te profileren op Twitter op een duidelijk onderwerp; in zijn geval talentontwikkeling (dit kwam ook uit onderzoek: groei hangt samen met de keuze voor een duidelijk onderwerp). Dit heeft hem tot nu toe een mooi netwerk en een aantal uitnodigingen om te spreken opgeleverd.

Tips van Hans als je je wilt profileren op twitter op een bepaald kennisdomein:

 • Zorg voor goede inhoudelijke bijdragen
 • Gebruik de juiste, relevante hashtags
 • Zet het onderwerp duidelijk in je bio
 • Zorg dat je de mensen volgt die ook op dit onderwerp actief zijn (hij volgt ook meer dan 1000 mensen)
 • Reageer op anderen, maak het interactief, geef je mening

Wat ik vergeten te vragen ben, is of hij het volgen van 1000 mensen nog wel zinnig vindt.. Ik ben toch wel een beetje gestopt met terugvolgen.

Hieronder is het verhaal van Hans te bekijken:

This entry was posted in De knowmad, Sociale technologie. Bookmark the permalink.

1 Response to Kennisondernemerschap op Twitter: op naar 1000 twitter ‘followers’

 1. Hans Bodde says:

  1000 mensen volgen. Het kan niet. Zo eenvoudig zie ik het. Wat ik volg is een aantal keren per dag de laatste 5 minuten van mijn timeline, en daarop reageer ik. Soms kijk ik wat verder terug, maar dat kost snel teveel tijd. Zaak is dus dat je mensen volgt die je echt interessant vindt en die iets te melden hebben, zodat de laatste 5 minuten van je timeline ook gevuld zijn met interessante tweets.

  Terugvolgen doe ik dus niet automatisch, maar ik lees de bio en scan de laatste tweets van deze persoon. Dat is voor mij genoeg info om de beslissing te maken wel of niet te volgen.

  Hartelijke groet,

  Hans Bodde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*