Boek

En nu online…
Sociale media voor professionals, organisaties en facilitatoren

en nu onlineSamen met Sibrenne Wagenaar heb ik “En nu online…” geschreven – inmiddels is de tweede druk uit. Het is hier te bestellen.
Voor een overzicht van alle links uit het boek kun je hier klikken. Volg @en_nu_online op Twitter voor een dagelijkse tip, de eerste honderd tips kun je als pdf downloaden. Of stel je vragen en deel je ervaringen op onze facebook pagina.

We kunnen er niet meer omheen. Sociale media zijn er en zullen invloed hebben op onze manier van werken en leren. Hoe kun je als professional en als organisatie goed gebruik maken van sociale media? Welke mogelijkheden bieden sociale media om effectiever te werken in netwerken? Wat betekent dit voor organisaties en managers? En hoe kunnen sociale media een ondersteunende rol vervullen in formele en informele leerprocessen?

Dit boek gaat in op deze vragen en is interessant voor iedereen die wil weten wat je nu zelf met sociale media kunt en hoe je meer strategisch in deze wereld kunt participeren. Met als doel om zelf, in een team of als organisatie, online te leren. Ook als je wilt weten óf je je er wel in moet willen verdiepen. In dit boek worden sociale media niet bekeken vanuit een marketing- of communicatieperspectief, maar vanuit het perspectief van collectief leren.

Het boek bestaat uit drie delen.
1. Gebruik van sociale media in je eigen werk als professional.
2. Sociale media bij het werken als team of lerende organisatie.
3. Het faciliteren van online leren.

En nu online… Sociale media voor professionals, organisaties en facilitatoren laat zien hoe sociale media werken. Dit wordt uitgebreid geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en -verhalen. Dankzij de vele praktische tips en tools kun je hiermee zelf direct aan de slag. Werken via sociale media is als het betreden van een nieuw land, doordat de ongeschreven regels, de cultuur, het openlijk delen van informatie en ideeën fundamenteel anders zijn dan gewend. Een land met een nieuwe taal, onbekende tools en een nog ongekende hoeveelheid mogelijkheden. Met dit boek hopen we ons enthousiasme voor sociale media over te brengen en lezers te verleiden tot experimenteren.

Joitske Hulsebosch en Sibrenne Wagenaar
9789031386079 Bohn Stafleu van Loghum, Nederlands, 1e druk

 

One Response to Boek

  1. Pingback: De boekpresentatie van ‘En nu online’ | Kennis Co-Creatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*